Dagboek (Blog)

Dagboek vanaf 10 Maart 2021, wat is geweest bijgeschreven in mijn jaarboeken

Dagboek van Theo Sentveld vanaf 23 Juni 2021, voorgaande weer in mijn jaarboeken weggeschreven. 

Hiernaast de "112"welke de afgelopen 2 weken won vanaf P.ST.Max en Niergnies. Vorig jaar nog 2e duifkampioen OudHiernaast de "137"welke Issoudun won in vereniging en 6e in CC2A. Zijn vader is Mister Chateaudun.

23 JUni.: Van de dagfond nog steeds 6 doffers weg een zware aderlating. De standen in de competitie zijn omhoog aan het gaan en zijn al goed. Zaterdag Nanteuil met de duivinnen en ook de africhting vanuit Zevenhuizen met de jongen. DE "122"staat na 3 dagfondvluchten 2e duifkampioen in CC2A hij gaat zijn vader achterna lijkt het.

24 Juni: De 105 werd weer in Groningen opgevangen, helaas ga ik hem niet weer ophalen hij krijgt te eten en hopelijk keert hij weer. De africhting jong gaat niet door, mogelijk word het slecht weer en dus verplaatst naar Dinsdag.

27 Juni: Uiteindelijk werd het Roosendaal en voor de Kring niet ver genoeg. In onze vereiging werd de vlucht bij de midfond gevoegd en met de meiden prima op dreef werd het aangewezen midfond kampioenschap al veilig gesteld.

3 Juni: De afgelopen dagen kwam de 105 weer terug uit Groningen. En vandaag was er de africhting vanuit Zevenhuizen met de jongen, ook de oude duivinnen waren mee, het verliep voorspoedig. Een laats jong nog weg. De Doffers komen vanuit Issoudan voor de dagfond, we zullen zien hoe het gaat.

Wel het werd weer een eerste plaats nu met de "137" voorop en de  "627"op plaats 3 in vereniging. geweldig. Avonds nog wel 2 duiven weg.

4 Juni: Het werd een 6e plaats in CC2A en nu nog een duif weg, ook nde beste hokprestatie in vereniging. Prima dus

9 Juni: Een vroeger lossing van de laatste midfond vlucht, de "112"klaarde de klus, zij werd 2e en midfondduifkampioen en werd ik Midfondkampioen aan en onaangewezen en al zeker van het 1e Kampioenschap aangewezen oude duiven, top

10 Juni:Helaas werd de 1e jongenvlucht een fiasco bij mij en in vereniging vele duiven weg. avond 11 thuis van de 17 en dat doet pijn, hopelijk komen er morgen nog bij.

13 Juni: Gisteren van Soest naar Boekel en Waddinxveen, Gouderak en Krimpen a.d. Ysel gereden om jongen op te halen welke opgegeven waren. Niet alleen van mij maar ook van anderen in Vereniging, Hoorn, t Veld, Amsterdam en ook duiven voor die kant meegenomen

Het was een hele reis maar vele jongen kwamen weer thuis hierdoor. Zelf nu nog 3 Kwijt.

17 Juli : De jongen doen het niet geweldig, ook het weer speelt parten, maar vandaag kwamen 12 van de 13 thuis en dat wil je het eerst alles thuis, morgen komen de dagfondduiven deze werden niet gelost.

19 Juli: De dagfond was loodzwaar, maar enkelen wisten de dag van lossing de thuisplaat te berijken, de rest kwam vandaag. Nu nog een doffer weg, maar wel kwam een jong terug en de laatste vermiste werd aangemeld en komt retour. Dan missen we geen enkel jong meer, wel bijzonder.

Voor mij verliep de dagfond prima 3 duiven thuis dezelfde dag en daarbij de 2 getekende in vereniging 2-4-7 en in de regio ook vroeg. Het lijkt erop dat vooral regionaal hoge ogen gegooid zijn voor het klassement. In vereniging nu ook oude duiven kampioen. Alle dagfond duiven retour.

21 Juli: Deze dagen 3 jongen weergekeerd, zodat alles thuis is waar mee werd begonnen. De CC2A tussenstand met nog 1 dagfondvlucht te gaan zijn geweldig, 2e on en aangewezen en de "122"staat als beste dagfondduif geklasserd, 3 doffers bij de eerste 8 super. Ook in de kring 2 voorin te vinden. Effe volhouden dus. Komende zaterdag geen jongen vlucht vanwege slechte vooruitzichten.

26 Juli: De voorbereiding voor zaterdag word nauwgezet gedaan, zodat het aan mij niet zal liggen, de vraag zal zijn welke gaan er mee? Dat zal donderdag blijken.

30 Juli: Gisteren 10 duiven ingekorft voor Fontenay, omdat de vlucht een korte dagfond is en geen tegenwind ook mijn top midfond duivinnen ingekorfd. Dit in de hoop het seizoen voor mij goed af ter sluiten. Wij zullen zien. Spannend. De Jongen gaan naar Duffel na een week stilstand en naar dezelfde plaats als hun laatste vlucht.

31 Juli: De oude duiven zorgen voor een prima uitsmuiter, de 601 werd 1e vanuit Fontenay  en de 122 en 627 waren ook vroeg, zodat vele kampioenschappen werden binnengehaald. Bravo. De jongen gaan niet goed, maar ze leren..

De 20-1400601


Zij won de laatste dagfondvlucht en stelde vanuit Fontenay  ook het Dagfondkampioenschap in CC2A veilig 

Het  was haar 1e dagfondvlucht

6 Augustus: Nu de kampioenstanden zijn bijgewerkt, zien ik een prachtig resultaat met een 1e kampioenschap dagfond in CC2A, duifkampioen dagfond en 3e in CC2A en Duifkampioen dagfond in Kring 2. Met vele andere kampioenschappen ruim 30 in totaal ongekend. Een moment om trots te zijn op de duiven die dit hebben gedaan.

9Augustus: De jongen deden het ook op vlucht 4 niet goed, maar ze waren ook nu allen thuis. de rui speelt hier parten, nog een vlucht mogelijk , dit voor hun ervaring en dan op vakantie.

Weer een seizoen voorbij, een gedenkwaardige.

14 Augustus: Ze gingen mee maar ook deze vlucht gaf hetzelfde beeld, de laatste dus voor dit jaar, alles thuis. Deze week selecteren, scheiden en op vakantie.

17 Augustus: Alles gescheiden en klaar voor vakantie, wel teveel duiven nog. Nog 7 duivinnen en 4 doffers teveel. Hoofdbrekens want ze zijn goed allen.

Broer Piet won met zijn jongen de 1e prijs in Kring 1, van harte proficiat. Het kweekhok funcioneert nog steeds goed. De "122"komt hieruit en de "601" inderict dus ook.

31 Augustus: Al weer de 2e week van mijn vakantie, de thuisoppas zegt dat het goed gaat dus daar vertrouw ik op. Redelijk weer dus het gaat goed.

4/5 September: Even thuis geweest voor een familiebijeenkomst, meteen de duiven verzorgd en gezien dat het goed gaat dus vandaag weer terug tot einde week. Kleindochter verzorgd de duiven goed en daar ben ik dankbaar voor. Het is een verenpak op de grond in het hok, ze ruien prima.

8 September: De Laatste standen van het oude duivenseizoen zijn bekend, ook in Kring 2 was het fantastich. Zelfs top. 2e oude duiven kampioen  in CC2A

12 September: Gisteren teruggekomen van vakantie en nu alles weer in orde gemaakt. De Duiven waren prima verzorgd door kleindochter Sharona. Bedankt

16 September: Toch weer een duivin tussen de doffers gevonden. Een kind van Billy Turf, deze heet dus nu Betsy Turf, ook uit de kluiten gewassen dus. Wel weer 2 duivinnen teveel. Het  ruien gaat prima en de gezondheid ook dus gaat alles naar mijn zin. 

27 September:De duiven gaan alle  dagen nog naar buiten en zijn gezond. De "137"eigent zich teveel broedhokken in en word vastgezet. De jonge doffers moeten wat manser worden en hun nieuwe broedhok verdedigen. Volgens de Kring "P.Springer"  word ik ook 1e oude duiven kampioen hok CC2A, geweldig  toch. 

4 Oktober : Nog steeds een verentappijt in het hok, ze komen dagelijks buiten en gaan goed. Jongenhok weer klaar gemaakt voor de duivinnen, de jongen gaan in 2022 weer naar het grote hok. Ik kan het komende seizoen alle jongen vluchten meedoen en dus ga ik ervoor.

14 Oktober: Ornitose gevallen bij de duiven van P.Springer, eigenaardig dat de eigen duiven dat niet laten zien en deze niet bevlogen duiven wel. Ze zitten wel in verschillende hokken, waar komt dit door? Verandering van hok  of omstandigheden?

27 Oktober:Duifproblemen weer opgelost, het gaat voorspoedig. Ze vliegen nog steeds vrijwel dagelijks uit. Ze krijgen wekelijks Moringa, een biologisch product. Het komende weekend de kampioenen huldiging van kring 2 en dan is het seizoen klaar en op naar het wintergebeuren.

1 November: Prettig de duivenliefhebbers van Kring 2 weer gesproken te hebben tijdens de huldiging, jammer dat velen niet durfden vanwege Corona maar toch nog een redelijke deelname.  Hieronder de behaalde diploma,s . Je kan hier jaren later weer naar terugkijken in de jaarboeken tijdens de winter.

14 November: De duiven enkele uren bij elkaar gelaten zodat ook de jonge duivinnen kunnen proeven van de toekomst. Ook de jonge doffers zie je op deze momenten hun broedhok verdedigen en laten nog geen dames toe. nog een paar keer en dan komt het goed. Gezondheid prima. 2 duivinnen te veel heden.

26 November: De duivenverkoop van de vereniging had een bijzonder goed resultaat. Zelf de eigen bon gehouden.

11 December: Weinig actie heden, de komende week krijgen ze en Paramico enting. De gezondheid is prima

16 December:Allen voor Paramico geent vandaag

24 December: Duiven gaan prima, maar eventjes niet los tot na de feestdagen, er word vuurwerk afgestoken af en toe.

4 Januari : Knallen weer over en dus weer naar buiten, ook ze samen buitengelaten. Vreemd voor de jaarlingen

11 Januari: De duiven weer overdag bij elkaar gelaten om te wennen aan het andere hok en de mannen. Het is nog te vroeg voor de kweek, dat word einde van de maand

22 Januari: Komende maandag start de kweek, enkele koppels worden nu voorgekoppeld, ze zien er perfect uit en het zachte weer vraagt erom.

24 Januari: Begonnen met koppelen, het verloopt goed.

25 Januari: Alles gekoppeld, sommigen anders dan gepland maar dit gaf geen stamboom probleem

De gewonnen kampioenschappen op Het  diploma van Kring 2 en Cc2A