Dagboek (Blog)

Dagboek vanaf 10 Maart 2021, wat is geweest bijgeschreven in mijn jaarboeken

Nog een maand te gaan tot de vluchten, we gaan ze er voor klaarmaken. Alles is vandaag op weduwschap gezet. Nu eerst een kuurtje tegen het geel enz.

14 Maart: De afgelopen dagen een ooginfectie opgelopen gepaard aan koppijn. Oogcontrole gaf ook aan dat deze sterk achteruit waren gegaan en dus een andere bril. Je word nou eenmaal ouder he. Alle jongen zitten nu in het jongenhok en de duiven gescheiden en op weduwschap. Nog even wachten op mooi weer om ze af te richten voor de start van het vliegseizoen. Vooraf even een kuurtje tegen geel en paratifus.

Hiernaast de jongen welke de omgeving verkennen

18 Maart .

Hiernaast de kampioenschappen 2020 in Cc2A en Kring 2 met het behaalde diploma

21 Maart: De koppels zijn nog even 2 dagen bij elkaar geweest en zijn nu weer gescheiden. Gisteren werd er op het woonhuis dak nieuw dek gelegd, de duiven waren toen net buiten. Dat was schrikken voor ze, er bleven enkelen lang buiten. Komende week wat africhten al lijkt het erop dat we later gaan starten. Gezien de avondklok nog wel even blijft.

23 Maart: Gisteren de eerste africhting gedaan naar Middelie het verliep prima. Ook werd het eerste ei gelegd door een late jonge duivin van Pieter.

26 Maart: Vandaag 2e africhting naar Wijde wormer, het verliep prima. Prima bericht vluchtseizoen gaat starten. Komende week 1e africhting.

30Maart: Africhting Neck, de laatste vanaf nu met de afdeling mee naar Zevenhuizen. Er word nog steeds verduisterd.  Zaterdag wel erg koud, we zien wel.

3 April : Africhting met Kring 2 CC2A vanuit Zevenhuizen, het verliep niet geweldig veel ruimte tussen de aankomsten wel alles thuis. De eerste was een duivin de "134" dochter Billy Turf, deze bleef te lang vliegen zeker een minuut. In Enkhuizen toch nog 4e en 8e in CC2A knap dus. Het was wel tegenwind.

6 April: Van 2 doffers werkte de chip niet zaterdag, moet nog hersteld. Vanaf zaterdag de kachel aan in het hok snachts 8 graden, misschien scheelt het ,als het zo is zie ik het zaterdag, zo niet ophouden. Er word goed getraind, ook met de jongen gaat het prima.

Persoonlijk wat gezondheidsproblemen, De hoofdproblemen zijn niet weg gegaan en er gaat neurologisch naar gekeken worden, ook het oogprobleem(ontstekening) word verder in het ziekenhuis behandeld, als ze tijd hebben door corona natuurlijk. De Fhisio gaat ook nog aan het werk, dus genoeg trammelant. Komt goed.

8 April: Gisteren een vliegduivin verspeeld, niet retour van uitlaten, zonde ze was veelbelovend. 2 doffers opnieuw gechipt hopelijk is het nu goed. Het weer is niet goed, ik verwacht geen vluchten dit weekend. Ook een jong weg.

9 April: Inderdaad geen vluchten, wel weer het jong terug vanmorgen. Zeker pyama party gehad elders.

11 April: 2 jongen uitgekomen van Pieter zijn duiven, de eersten van hem dus. Wel neefxnicht het zij zo.

13 April: Vandaag enten van de jongen(20), voor het komend weekend naar Roosendaal en NO3/4 welaan werk aan de winkel. Maandag zelf enten tegen Corona.

vanmiddag afgericht vanuit Neck, helaas verloor ik Mister Issoudun(264), deze keerde niet weer. Gesneuveld dus. Eeen aderlating voor de dagfond.