Dagboek (Blog)

Dagboek vanaf 10 Maart 2021, wat is geweest bijgeschreven in mijn jaarboeken

Dagboek van Theo Sentveld vanaf 23 Juni 2021, voorgaande weer in mijn jaarboeken weggeschreven. 

Hiernaast de "112"welke de afgelopen 2 weken won vanaf P.ST.Max en Niergnies. Vorig jaar nog 2e duifkampioen OudHiernaast de "137"welke Issoudun won in vereniging en 6e in CC2A. Zijn vader is Mister Chateaudun.

23 JUni.: Van de dagfond nog steeds 6 doffers weg een zware aderlating. De standen in de competitie zijn omhoog aan het gaan en zijn al goed. Zaterdag Nanteuil met de duivinnen en ook de africhting vanuit Zevenhuizen met de jongen. DE "122"staat na 3 dagfondvluchten 2e duifkampioen in CC2A hij gaat zijn vader achterna lijkt het.

24 Juni: De 105 werd weer in Groningen opgevangen, helaas ga ik hem niet weer ophalen hij krijgt te eten en hopelijk keert hij weer. De africhting jong gaat niet door, mogelijk word het slecht weer en dus verplaatst naar Dinsdag.

27 Juni: Uiteindelijk werd het Roosendaal en voor de Kring niet ver genoeg. In onze vereiging werd de vlucht bij de midfond gevoegd en met de meiden prima op dreef werd het aangewezen midfond kampioenschap al veilig gesteld.

3 Juni: De afgelopen dagen kwam de 105 weer terug uit Groningen. En vandaag was er de africhting vanuit Zevenhuizen met de jongen, ook de oude duivinnen waren mee, het verliep voorspoedig. Een laats jong nog weg. De Doffers komen vanuit Issoudan voor de dagfond, we zullen zien hoe het gaat.

Wel het werd weer een eerste plaats nu met de "137" voorop en de  "627"op plaats 3 in vereniging. geweldig. Avonds nog wel 2 duiven weg.

4 Juni: Het werd een 6e plaats in CC2A en nu nog een duif weg, ook nde beste hokprestatie in vereniging. Prima dus

9 Juni: Een vroeger lossing van de laatste midfond vlucht, de "112"klaarde de klus, zij werd 2e en midfondduifkampioen en werd ik Midfondkampioen aan en onaangewezen en al zeker van het 1e Kampioenschap aangewezen oude duiven, top

10 Juni:Helaas werd de 1e jongenvlucht een fiasco bij mij en in vereniging vele duiven weg. avond 11 thuis van de 17 en dat doet pijn, hopelijk komen er morgen nog bij.

13 Juni: Gisteren van Soest naar Boekel en Waddinxveen, Gouderak en Krimpen a.d. Ysel gereden om jongen op te halen welke opgegeven waren. Niet alleen van mij maar ook van anderen in Vereniging, Hoorn, t Veld, Amsterdam en ook duiven voor die kant meegenomen

Het was een hele reis maar vele jongen kwamen weer thuis hierdoor. Zelf nu nog 3 Kwijt.

17 Juli : De jongen doen het niet geweldig, ook het weer speelt parten, maar vandaag kwamen 12 van de 13 thuis en dat wil je het eerst alles thuis, morgen komen de dagfondduiven deze werden niet gelost.

19 Juli: De dagfond was loodzwaar, maar enkelen wisten de dag van lossing de thuisplaat te berijken, de rest kwam vandaag. Nu nog een doffer weg, maar wel kwam een jong terug en de laatste vermiste werd aangemeld en komt retour. Dan missen we geen enkel jong meer, wel bijzonder.

Voor mij verliep de dagfond prima 3 duiven thuis dezelfde dag en daarbij de 2 getekende in vereniging 2-4-7 en in de regio ook vroeg. Het lijkt erop dat vooral regionaal hoge ogen gegooid zijn voor het klassement. In vereniging nu ook oude duiven kampioen. Alle dagfond duiven retour.

21 Juli: Deze dagen 3 jongen weergekeerd, zodat alles thuis is waar mee werd begonnen. De CC2A tussenstand met nog 1 dagfondvlucht te gaan zijn geweldig, 2e on en aangewezen en de "122"staat als beste dagfondduif geklasserd, 3 doffers bij de eerste 8 super. Ook in de kring 2 voorin te vinden. Effe volhouden dus. Komende zaterdag geen jongen vlucht vanwege slechte vooruitzichten.

26 Juli: De voorbereiding voor zaterdag word nauwgezet gedaan, zodat het aan mij niet zal liggen, de vraag zal zijn welke gaan er mee? Dat zal donderdag blijken.