Dagboek (Blog)

Dagboek vanaf 2 Februari 2022, wat is geweest bijgeschreven in mijn jaarboeken

2 Februari: De eerste eieren zijn er , mooi op tijd na 8 dagen. Een koppel wil niet, deze uit elkaar gehaald, het waren 2 jongen van P. Springer. Ik heb nog   2 duivinnen over dus herkoppeling volgt. Indien mogelijk gaan ze alle dagen naar buiten.

7 Februari: Nog 9 koppels te gaan, het kon beter. 

10Februari: 6 Koppels geen eieren heden. Echter genoeg voor de aanvulling. De koppelingen met de duiven van Pieter verliepen stroef. Reden niet te zeggen. 5 van de 9 wel met eieren.

11 Februari: 3 Koppels stenen eieren ondergelegd, de rest heeft eigen eieren.

14 Februari: Een koppel lege eieren, 4 koppels met een goed ei, de rest o.k. Vooral de snelste leggers.

21 Februari: Het eerste jong 2022 is uit het ei gekropen, er zullen er spoedig veel volgen

25 Februari: Het regent jongen, tot nu toe gaat het prima.

5 Maart : nog 4 jongen te ringen en dan zijn ook al mijn ringen op, meer moeten er ook niet komen. Jongen genoeg en het groeit prima 

11 Maart : De meeste jongen met de duivinnen naar het jongenhok verhuisd, het verloopt goed.

Vandaag verloor ik wel de 111, deze doffer kwam niet terug van het uitlaten vandaag.

13 Maart: De jongen worden goed gevoerd en af en toe laat ik de doffers of duivinnen naar hun eigen onderkomen, ze voeren dan de nog overgebleven wat latere jongen en blijven honkvast.

Vandaag op de site van Jos Nijman de afdelings besluiten gezien en opgenomen in de kring website. We starten dus een week eerder op 16 April. Waar je al moet zoeken om deze informatie vandaan te halen.

15 Maart: Gisteren eerste africhting gedaan het ging prima. Bij De Weerd voor het geel en Colli  parastop en Belgaroni besteld, zodat er spul is als het nodig is. Tevens krijgen de oude een kuur voor de vluchten beginnen opdat ze schoon beginnen aan de competitie. 

17 Maart: Alle jongen bij de vliegduivinnen weg, nu bij de weduwduivinnen gezet . De vliegduivinnen krijgen een geelkuur en over enkele dagen krijgen ze hun vent weer, zodat ze op eieren beginnen te vliegen. Er zijn 34 jongen waarvan er 4 naar Nico gaan en een naar de Kring verkoop, dus blijven er 29 over. 

22 Maart: Gisteren de vliegers afgericht, helaas kwam een doffer niet terug. Deze was nog niet op de vluchten geweest, jammer. Verder gaan de jongen prima en eten ze zelf met toevoeging van de moeders welke er af en toe bij mogen. De Koppels zitten nu weer bij elkaar.

De Jongen op 26 Maart, het gaat hard. Vandaag kampioenenhuldiging in vereniging, en vergadering. Helaas waren er niet genoeg leden aanwezig, zodat we 14 dagen moeten wachten. Wel morgen de jongenverkoop voor Kring 2

28 Maart: De jongenverkoop was een succes, de grootste opbrengst ooit. Prachtig. Avonds kwam de doffer welke was weggebleven van de africhting weer thuis, alle weduwnaars weer terug. Van de verkoop een jong gekocht met goede afstamming. We zien wel. Klaas Kroesen kocht ons jong (uit de 112).

2 April: De afgelopen dagen ziek geweest, nu herstellende, oorzaak mogelijk de vergadering/verkoop enz. Met veel mensen bij elkaar dus. Nu Joke ook aangestoken dus even pas op de plaats. De duiven gaan goed. Maar voor een koud hok is deze week niet goed. Zo blijft de form nog wel even weg.

3 April: De laatste opleervlucht voor aanvang seizoen is aanstaande, het lijkt een slechte week te worden,afwachten maar, mogelijk het kacheltje aan maar liever niet.

Hiernaast links de jongen op 26 Maart en op rechts de jongen buiten op 3 April, nu nog heen en weer naar het hok. Joke goed ziek, eerst afg maandag naar ziekenhuis een Darmontsteking en nu griep er overheen, niet goed. En je weet het, het thuisfront is het belangrijkste toch. Afwachten.

6 April: De Jongen voor Paramixo in laten enten, doe ik altijd vroeg, ik heb graag geen problemen. De vliegers gaan op nest de mand in vrijdag, daarna op weduwschap.

9 April: De africhtingsvlucht met de afd achter de rug een wel heel slechte met ten tijde van regen en hagelbuien, brandhout. Uiteindelijk valt de schade mee avonds nog een duif weg. Ze kwamen de gehele dag door tussen de buien naar huis. Wel ook eigen schuld, ik had ze thuis moeten laten.

10April: De laatste duif zat er ook weer, dus alles weer thuis. Jammer dat ze niet een dag gewacht hebben, vandaag stralend weer. Nu alles op weduwschap gezet.

16 April: De 1e wedvlucht zit er op, helaas de oostenwind zorgde er voor dat we in de CC niet mee konden komen. Echter in de vereniging tegen ruim 400 duiven werd direct begonnen met de overwinning. De (134) dochter Billy Turf zorgde hiervoor geweldig. De 1e keer dat ze won maar ze scoorde al vele vroege prijzen. En alles thuis in mooi weer.


Hiernaast de 19-1569134

dochter van Billy Turf welke de 1e wedvlucht van 2022 won in vereniging tegen 415 duiven. Zij was vaak vroeg maar nog nooit de 1e, tot nu toe dus. Door de straffe oosten wind konden wij in de CC2A geen potten breken.

22 April: De weersverwachting voor morgen is voor Enkhuizen met Oost 6 niet goed, ik overweeg om alle jaarling weduwnaars thuis te houden. Avonds toch alles ingekorft, het word billenknijpen.

23 April: De vlucht achter de rug en heden nog 2 duiven weg. In vereniging ging het goed, 3 duivinnen voorop

helaas geen getekende die kwamen later in de lijst. Begonnen werd met plaats 4, een jong van Billy Turf. Vorige week ook al vroeg. Prima dus. Voor de CC was het met een  harde oosten wind achterhoede werk.

25 April: Gezondheidsproblemen heden, hersenkliniek geweest, MRI komt nog. Morgen Manueel therapie voor de schouder. Al 1,5 jaar  een Chronische  slijmbeursontsteking. Ook rechts gaat meedoen klote dus.

2 duiven weggebleven, jammer .

28 April: De (915) is weer terug, duivin in prima conditie. Goed verzorgd dus. Bedankt onbekende liefhebber.

Morgen de mannen en vrouwen naar Lennik. Noorden wind, ze krijgen tot nu toe niets cado.30 April: Vanuit Lennik werd het een prachtige overwinning in vereniging van de (908) een dochter van Billy Turf

al 3 keer vroeg klasse een nieuwe topper verder 11 uit 25 kon beter. De duivinnen waren op de eerste na er niet, vreemd. Hiernaast de (908) in haar broedhok. Alle duiven thuis, geen makkie, hert regende bij aankomst.

4 Mei: MRI gehad maandag, uitslag volgt. DE duiven gaan goed en het is de bedoeling dat de voltallige groep mee gaat. De duivinnen deden het wat minder en het lijkt dat de doffers in vorm komen. De 4e Vitesse vlucht en tegen wind, we zullen zien. De weduwduivinnen van de doffers en de vliegduivinnen zitten gewoon bij elkaar en gaan elke dag samen uit, de vliegduivinnen zitten opgesloten in hun broedhok.

6 Mei: Eerste africhting jongen gedaan, verliep prima, het weer blauw met wolkjes en weinig wind was perfect.

Vannavond allen naar Quievrain, het weer kan spelbreker worden.

7 Mei:  De 4e Vitesse vlucht tegen 364 duiven werd met o.a.plaats 6 en 9 een redelijke vlucht met de 908 weer in de top 10, nu de topduif in de vereniging, stand 2e vitesse, 1e aangewezen en 1e duif is best.

10 Mei: MRI was goed, geen problemen, de manueel therapeut behandeld schouders en nek, hier de mogelijke oorzaak . Slijmbeursontsteking aan beide schouders kan de oorzaak zijn. De duiven gaan goed ook de jongen, die hun 2e africhting gehad hebben. Opmaken voor de 1e Midfond vlucht, er is nog geen topvorm.

12 Mei: Alle 26 vliegduiven naar Morlincourt, voor zover ik zie in goede doen. Volgende week blijven de dagfond duiven thuis. De duivinnen doen de midfond.

13 Mei: Jongen afgericht naar Wijdenes met de oude duivinnen, ging prima. Zaten allen in het hok toen ik thuis kwam.

14 Mei: De 1e Midfond vlucht verliep goed. beginnende met prijs 4 en 6 en de beste hokprestatie met de 908 weer in de top 10, klasse

17 Mei: De Jongen met de meiden afgericht in Oudendijk, het verliep prima alleen gingen de vele weduwduivinnen bij de jongen naar binnen. Vrijwel alles zat binnen bij thuiskomst. Voor zaterdag gaat er een kleinere ploeg naar P.ST. Max. De fondploeg blijft thuis.

21 Mei: De uitslag van de 2e midfondvlucht viel tegen, beginnen met plaats 13 (wel de 908) en 6 vann de 19 in de lijst was karig. De doffers lieten het afweten.

22 Mei: De jongen met de thuisgebleven doffers afgericht naar Purmerend, we waren gelijktijdig thuis. Prima dus

26 Mei: Alle weduwnaars naar Fontenay, hopelijk gaan ze nu wel presteren, de duivinnen gaan morgen naar Quievrain.

27 Mei: Africhting jongen vanaf Edam verliep prima, enige ouderen ook meegenomen.

28 Mei: De 5e Vitesse vlucht werd door de 908 gewonnen, wat een klasbak. De 1e Dagfondvlucht verliep ook goed begonnen werd met de 2e plaats. Alle duiven thuis.


Hier de (908)winnares van Quievrain, heden 8x mee en 8 maal top met 2x de 1e.

31 Mei: Bij de Vitesse werd afgelopen weekend "Grootmeester"gespeeld 1 op 10. En 2e hokprestatie dagfond. Top dus.

2 Juni: Vandaag bericht van de NPO, een opgevangen doorgegeven duif blijkt van een liefhebber uit Boekarest in Roemenie te zijn, bijzonder toch!  2728 kilometer van mij vandaan.

4 Juni: De Colli bij de jongen eiste 2 dode jongen, daar zal het bij blijven  ze gaan vanaf nu opknappen heen. De 3e midfondvlucht verliep traag, het was zwaar. DE 908 was ook nu weer de snelste bij mij en 3e in de vereniging, wat een topper.

5 Juni: Helaas vanmorgen lagen er nog eens 4 dood, niet goed dus. Ondanks de medicijnen. Ook vanmiddag weer 1 dode.

6 Juni: Vandaag 2 doden ,zij zaten al in afzondering, de overige 19 gaan het redden. Hiervan is de mest goed nu en ze eten ook weer graag. Een treurig relaas maar ook de waarheid telt.

7 Juni: Van P.St.Max was hetde beste hokprestatie in CC2A, top toch.

11 Juni: De vluchten verliepen redelijk maar niet top, wel waren de hokprestaties goed, Vitesse plaats 8 en dagfond plaats 5

14 Juni: De jongen afgericht naar Neck, ze waren thuis toen ik terug was. Prima dus.

15 Juni: Midfond vlucht word Vitesse vlucht ivm het weer, voor ons jammer.

18 Juni: Vandaag wint de 601 vanuit Quievrain in de vereniging, geen makkelijke vlucht, ze had 7 minuten voorsprong, super.
Hiernaast de 601, de moeder van de 908. haar 3e overwinning

20 Juni: Vandaag de jongen met de CC afgericht, helaas waren er avonds nog 4 weg, heden dus nog 15 over. 

21 Juni: een opgegeven vanuit Almere, deze opgehaald. 16 dus

23/24 Juni: 14 doffers naae Vierzon en vandaag 9 duivinnen naar Quievrain. Ze lijken in goede doen.

25 Juni: De dagfond komt morgen, de Vitesse viel tegen beginnen op plek 14. wel alles snel thuis

26 Juni: Geen topuitslag op de dagfond wel  genoeg prijsduiven, geen topvorm dus. Africhting jonge duiven was ook deze keer een flop 8 van de 16 weg, dit was in heel de vereniging vrijwel het geval. Einde jongen vliegseizoen dus.

29 Juni: Op 27 Juni nog 2 jongen teruggekregen maar daar bleef het bij, nog 10 stuks dus. Maandag bij broer Piet 2 jongen opgehaald uit de 388 en vandaag bood Henk Groote 2 speenklare jongen uit zijn Suikerbuik aan. Dit word in dank aanvaard

14 jongen zijn er dan. Morgen gaan 9 duivinnen naar de midfond, zij gaan tot nu toe goed, hopen dat dit nog even blijft. 

Van de dagfond bleven er 2 weg en kwam er een gewond thuis. Zo,n weekend is niet voor herhaling vatbaar.

3 Juli : Helaas ging het niet goed met de duivinnen op de wedvlucht, de vorm is er niet en ze komen wel naar huis maar laat, werk aan de winkel dus of stoppen.

7 Juli: Vandaag gaan er 10 naar Chateauroux en morgen 10 naar Quievrain, we zien wel wat het word, de laatste lootjes. De jongen die er nog zijn lijken goed te gaan.

9 Juli: Vanuit Quievrain viel het mee 3e en 5e met de 908 voorop zij werd Vitesse duifkampioen en zorgde voor het aangewezen Vitesse kampioenschap. Vanuit Chatauroux

werd het zeer zwaar. Subtop met 6 van de 10 nog een weg avonds en dat valt mee.

16 Juli: De Laatste midfond vlucht liet zien dat het op was voor de meiden, de toppers waren te laat, jammer. Met de jongen  verliep het slecht van de 9 waren er avonds nog 4 weg, einde oefening dus. In totaal werd het 7 van de 9 thuis, dus weer 2 weg.

20 Juli: De weduwnaars lijken vorm te krijgen hopelijk maken ze wat van Issoudun  de komende zaterdag. 3 Jonge doffers ingeboet tussen de oude en wonderwel ging dit zonder enig probleem. Ze vinden het nog leuk ook.

24 Juli: toch 4 jongen meegegeven, 2 in de uitslag met de beste hokprestatie maar weer een weg. en nu waren er nog maar 6. Defintief stoppen dus, volgend weekend is het onze trouwdag en dan ben ik weg.

De dagfondvlucht gaf een goede score in vereniging 5 van de 10 3-5-7-8en 11 was prima ook in CC2A was het goed.

1 Augustus: Afgelopen weekend niet gevlogen, trouwdag gevierd op de camping. Deze week de laatste dagfondvlucht, waarna de natour volgt. Misschien doe ik enkele vluchten mee tot de vakantie daar is. Voor mij is het seizoen na de dagfond eigenlijk  voorbij.

5 Augustus: 9 duiven naar Chateauroux, het word zwaar, de gehele vlucht tegenwind.

6 Augustus: Inderdaad werd Chateauroux zeer zwaar zelf 3 van de 9 avonds thuis, net de 1e gemist op een halve minuut, 2e en 4e nu alles nog thuis. Een zwaar jaar geweest nu nog enkele africhtingen, maar het vliegseizoen is over.

8 Augustus: Nog 3 dagfondduiven weg waaronder de "627" een aderlating dus. Een werd gemeld in Hoek van Holland, deze komt later weer naar huis.,

18 Augustus: Alleen de "627"is weggebleven, jammer. Zaterdag de natour,  een enkele vlucht zal ik meedoen en dan is het voor dit jaar genoeg geweest. De vakantie lonkt 

en ook de animo is weg.

20 Augustus; Ook bij de duivinnen was de motivatie er niet, bij thuiskomst eerst op dak drinken op dakkapel en dus laat alle 5 hadden ze in de uitslag kunnen staan, nu 3

27 Augustus: Geen duiven meer mee, alles uit elkaar gehaald en op rust gezet. Ik ben alles aan het klaarmaken voor dat mijn vakantie begint. Klaar dus dit jaar.

11 September: Tijdens mijn vakantie werden de laatste vluchten gespeeld, de "908"werd niet meer ingehaald en werd  dus duifkampioen generaal 2022

15 September: Besloten is dat de website gaat vervallen vanaf volgende maand. Allen welke deze website hebben gevolgd worden bedankt voor hun interesse in de duivensport en mijn wel en wee.