Hokken

Postduivensite Van

Theo Sentveld

Uit Enkhuizen

met links de huidige topduif en rechts  de NPO vlucht winnaar

De Foto,s van de hokken, de eerste foto geeft het jongenhok(links van de deur) en rechts het verblijf van de weduwnaars. De tweede foto laat het hokje zien waarin in 2019 met 10 weduwduivinnen word gevlogen. Op de tweede foto ziet u Theo en op de derde foto Joke tussen de jongen.

De eerste foto laat de weduwnaars met hun duivin zien en een kijkje in het hok, op de tweede foto ziet u een ander overzicht bij de weduwnaars met de warmteplaat voor de kweek bij vorst en de eerste koude vluchten.

Hier ziet u de jongen bij de eerste stappen uit hun hok, eerst angstig maar als de eerste dappere jongen gaan komen ze er toch allen achteraan. Op de 3e foto ziet u het duivinnenhokje met ren, vanuit dit hok vliegen in 2019 10 duivinnen.In 2020 zullen hier de jongen worden gehuisvest.

18 December Nieuwe zitjes, het is even wennen 32 stuks, meer jongen is in dit hok niet wenselijk.

Hierboven Broer Piet met Nico Leuven voor de hokken van Piet tijdens een hokbezoek. Hier zitten ook enige kwekers in samenkweek

De gespeende jongen gaan vanaf dag 18 met de duivinnen naar het jongenhok,waar ze door de duivinnen goed worden bijgevoerd.

Hierboven de duivinnen in bad in de spoetnik, het is nummertje trekken.

Het hok van broer Piet in Castricum, hier op de foto met Nico Leuven bij een hokbezoek.

In bad in de nieuwe spoetnik, het werd ïk eerst" en nummertje trekken dus, het was genieten dus.